ZUUR

VEELGESTELDE VRAGEN

HOEVEEL MOET IK DRINKEN?

Wanneer je nog nooit waterkefir of andere probiotische dranken op hebt adviseren we je om te beginnen met dagelijks een klein glaasje te drinken van ongeveer 50ml. Dit kun je voorzichtig opbouwen naar een hoeveelheid die goed voor jou werkt. Als de bacteriën in je darmen erg uit balans zijn kan het drinken van waterkefir in eerst instantie zorgen voor wat ongemak, omdat de ‘goede’ bacteriën in gevecht gaan met de ’slechte’ bacteriën. Dit is heel normaal en zal beter worden zodra de bacteriën in je darmen een gezonde balans hebben gevonden.

MOET IK HET IN DE KOELKAST BEWAREN?

We raden het aan om de waterkefir gekoeld te bewaren. De fermentatie zal in de fles doorgaan, maar wanneer deze gekoeld staat zal dit het proces vertragen. Buiten de koelkast kun je de waterkefir ongeveer een maand bewaren. Houd er wel rekening mee dat hoe langer je het bewaart hoe zuurder het zal worden, vanwege de fermentatie die blijft doorgaan.

WAT DOE IK MET DE LEGE FLES?​

Gooi de fles niet weg! Wanneer je klaar bent met het uitwringen van de laatste druppels uit de fles kun je deze retourneren naar de plek waar je het gekocht hebt. We werken met statiegeld, dus je zult het statiegeld bedrag dan weer retour krijgen. Wij kunnen dan vervolgens de flessen reinigen en steriliseren, zodat we ze weer opnieuw kunnen gebruiken. Op deze manier verkleinen we ook onze impact op het milieu.

Dus wanneer je de volgende keer weer een fles waterkefir gaat kopen, neem dan je lege fles weer mee!

IS HET BIOLOGISCH EN/OF VEGANISTISCH?​

Ja, onze waterkefir is 100% biologisch en veganistisch.

BEVAT HET ALCOHOL?

Een bijproduct van fermentatie is alcohol. Bier en wijn worden bijvoorbeeld ook gemaakt door middel van fermentatie. Onze waterkefir bevat een heel klein percentage alcohol, meestal onder de 1%.

BEVAT HET LACTOSE?

Nee, onze waterkefir bevat geen lactose.

IS HET GEPASTEURISEERD?

Nee, onze waterkefir is ongepasteuriseerd. Op deze manier blijven alle gunstige bacteriën en gisten die ontstaan zijn tijdens de fermentatie behouden en ben je verzekerd van de gezondheidsvoordelen die het drinken ervan met zich meebrengen.

Back to top
NL